top of page

HET DERDE IS HET ZONNEVLECHTCHAKRA:

MANIPURA: “Het geluid RAM”

 

ELEMENT

Is verbonden met het element VUUR. Het innerlijke vuur in mij waaruit ik mijn kracht haal.

 

KENMERKEN

Eigenheide ontstaat tijdens de puberteit en heeft zich uitgekristalliseerd tegen de tijd dat je een jong volwassen bent.  Het Zonnevlechtchakra reguleert innerlijke kennis en instinct over dingen en mensen. Het ontwikkelt zich in relaties, werk, financiën en op gebieden van zelfmanagement en verantwoordelijkheid.

Als volwassene wordt van je verwacht dat je een persoonlijke identiteit hebt die definieert wie je bent.Deze uitdaging haalt je eigenheid naar boven. Dier voedt het Zonnevlechtchakra en maakt het groter.

Als je gevoel voor eigenheid groeit, ontwikkelt zich een sterke en veerkrachtige innerlijke kern.

Eigenwaarde is de eerste kwaliteit van deze chakra. Je persoonlijke identiteit vormt zich tijdens het gezinsleven en wordt groter tijdens de puberteit. Daardoor kan je jezelf in ere houden als je een wisselwerking aangaat met de wereld of ermee onderhandelt.

In je ware ik wonen waarheid, schoonheid en vrijheid. Het wordt niet beïnvloed door pijn, verlies of trauma. Hoewel het leven soms moeilijk lijkt, wordt je weer gezond zodra je contact maakt met je ik. Dit bewustzijn is stralender dan de zon.

Persoonlijke kracht bevindt zich ook in deze chakra. Het ontstaat vanuit een duurzaam gevoel van wie je bent. Kracht gedijt bij weerstand en zorgt ervoor dat je op je eigen benen staat.

 

BESTUURT FYSIEK

Het verteringsstelsel 

De lever

De galblaas

De maag

De milt

De dunne darm

De Pancreas

 

ZINTUIG

Zicht

 

WANNEER EVENWICHTIG

Je bent zelfverzekerd en je bewandelt de weg van je leven vol vertrouwen. Je voelt een hoger doel in je leven en je begrijpt wie je bent en waarom je hier bent.

Je lost de overroepen materialistische wereld.

Deze chakra brengt je in evenwicht in de relaties met anderen

 

WANNEER UIT BALANS

Je voelt je zwak, schuldig, je hebt een laag zelfbeeld, je bent gefrustreerd, je loopt met agressie en boosheid rond

bottom of page