top of page

HET VIERDE IS HET HARTSCHAKRA:

ANAHATA: “Het geluid YAM”

 

ELEMENT

Het is verbonden met het element LUCHT.

 

KENMERKEN

Het Hartchakra is in onze vroege kindertijd gedeeltelijk kopen en sluit als we volwassen zijn en een product van onze cultuur worden. Als we aan het begin van ons leven te weinig liefde ontvangen, kan het moeilijk zijn om het hart te openen. Rond ons 28ste wil het Hartchakra zich uitbreiden en verlangt het naar liefde en zoekt een manier om open te gaan. Bepaalde ervaringen kunnen dat stimuleren: het ontstaan van een liefdesrelatie, de geboorte van kinderen. Het hart kan in deze fase zichzelf en anderen op een volwassen manier liefhebben.

De aantrekkingskracht van seks, macht en geld verbleekt bij de vreugde van het hart. Liefde is iets dat altijd in onze harten blijft. Het belang van het hartchakra is dat je bereid bent om eeuwigdurende liefde te ervaren i.p.v. te zwelgen in tijdelijke pleziertjes.

De kwaliteiten van het hartchakra zijn treden liefde, eenheid, broeder-en zusterschap en vreugde. Deze aspecten van het hart hebben te maken met liefde voor het leven en een diep bewustzijn van de heiligheid van alles. Het hart gedijt in bij vreugde en verrukking, het bloeit op bij openheid, delen, aanrakingen en contact. Het krimpt ineen bij pijn, verlies en trauma.

Voedt het hart met positieve energie om de liefde in mensen en de vreugde in alle dingen te zien.

De boodschap van het Hartchakra is dat je de eenheid van alle leven moet accepteren. Door lief te hebben, straal je de vreugde van het zijn uit

 

BESTUURT FYSIEK

Het hart

De longen

De lymfeklieren

Het immuun systeem

ZINTUIG

Tastzin

 

WANNEER EVENWICHTIG

Je hebt medeleven, liefde voor mezelf en voor anderen, ook wanneer de situatie zich er moeilijk voor leent.

Het verbindt je met de wereld rondom en het geeft je een diep gevoel van waardering van schoonheid.

Je bent bewust, hebt lief, gelooft in vrede en harmonie.

Je lacht en je verbindt je met de wereld rondom je.

Je bent medelevend, vergeeft en je hebt hoop.

 

WANNEER UIT BALANS

Je hebt het moeilijk met je eigen emoties en die betreffende andere mensen.

Je kan gemeen zijn.

bottom of page